Lieve jazzvrienden,
Met het grootst mogelijk voorbehoud kunnen wij melden dat de FINALE van de Leiden Jazz Award 2020 zal plaatsvinden op zondag 7 juni. U begrijpt ons voorbehoud. Enerzijds is 7 juni nog twee maanden ver, aan de andere kant is het volstrekt onduidelijk hoe de corona-pandemie zich zal ontwikkelen.
Niettemin houden wij goede moed. Let intussen goed op uzelf en uw naasten.
Bestuur LJA: Cor Smit (vz), Gerard de Bruin (pen), Marja van der Weijden (secr

Dear jazz lovers,
With all possible reservations the 2020 FINALS of the Leiden Jazz Award will take place on Sunday June 7. You will understand our reservations: on the one hand June 7 is another two months further, on the other it is totally unclear and unknown how the corona pandemic will develop.
Nonetheless we keep hoping. In the mean time take care of yourself and your loved ones.
LJA Board.

Finale Leiden Jazz Award 2020

Leiden Jazz AwardUit dertig inzendingen heeft een jury acht solisten geselecteerd die voor de voorronden op 13 en 27 februari hun muziek ten gehore konden brengen. Per avond mochten twee deelnemers door naar de finale op 22 maart,
De vier finalisten zijn: Kibeom Shin, Martin Diaz, Marti Mitjavila en Hila Hutmacher. Zij zullen in de Breezaal van de Stadsgehoorzaal strijden om de Leiden Jazz Award 2020. De zaal is om 14:00 uur open. Meer info over het programma en de deelnemers; ga dan naar de speciale pagina Finale 2020 toe.

Award Leiden Jazz Award

 

De winnaar van de vier finalisten ontvangt een prijs bestaande uit de volgende onderdelen:

  • Een wisseltrofee, een uniek kristallen jazzbokaal, ontworpen door beeldend (glas-)kunstenaar Siem van der Marel, van Royal Leerdam Crystal. Hierop wordt de naam van de winnaar gegraveerd.
  • Een geldprijs van € 1.000,-
  • De mogelijkheid een CD uit te brengen bij Challenge Records.

Voor de drie runners-up in de finale worden kleinere geldprijzen beschikbaar gesteld.


Het bestuur van Leiden Jazz Award streeft ernaar dat alle deelnemers aan de finale in de loop van het jaar een of meerdere podiumplaatsen in de Leidse regio zal worden aangeboden. Het bestuur heeft ruime contacten met de podia in Leiden en omstreken. Deelname biedt dus perspectief op optredens en het opdoen van (meer) podiumervaring!