Flyer 17 mei site

Leiden Jazz Award 2022:
Geen wedstrijd, wel optredens!

De Covid-19-pandemie is zo goed als over. Maar ze heeft wel een zware wissel getrokken op de cultuursector. Dat geldt ook voor de Leiden Jazz Award! In 2020 was de finale afgelast, afgelopen jaar vond ze – zonder voorronden – plaats in het kader van het Around The City-festival, dat we in september met de Stadsgehoorzaal/Stadspodia en Leidse Geluiden organiseerden. Dat was muzikaal een zeer geslaagd evenement, met een fraaie winnaar van de LJA: bassist Jort Terwijn.

Maar zowel de inspanningen en moeilijkheden van de afgelopen jaren als de nieuwe samenwerking met Stadspodia nopen ons wel tot een pas op de plaats. Het is ondoenlijk dit jaar een nieuwe wedstrijd te organiseren.
Dus doet de Leiden Jazz Award dit jaar dan helemaal niets? Toch wel! De deelnemers van de afgelopen jaren zijn er nogal bekaaid vanaf gekomen. Niet alleen wat de wedstrijd zelf betreft, maar zeker ook met de mogelijkheden om überhaupt op te treden. En het nieuwe jazzfestival gaat in 2022 wel door. Daarom brengt de LJA dit jaar op het Around The City-festival een selectie uit de finalisten van 2020 en 2021. Een mooie manier om van ons te laten horen en een goede gelegenheid alsnog kennis te maken met een aantal talentvolle, jonge jazzmusici. Welke finalist wanneer en waar optreed zal op onze site ook bekend worden gemaakt. Dus hou deze site in de gaten!

Ondertussen wil de Stichting LJA zich vernieuwen en verjongen. De structurele samenwerking met Stadspodia moet goed en degelijk gestalte krijgen. Versterking van onze organisatie met vers bloed en nieuwe ideeën is daarbij ook van groot belang.

Kortom, we maken dit jaar een pas op de plaats om daarna met nieuwe kracht door te gaan met de Leiden Jazz Award. En dat zullen we laten horen met mooie en avontuurlijke muziek, in september, in de Stadsgehoorzaal.

 

 

Award Leiden Jazz Award

 

 

De winnaar ontvangt een prijs bestaande uit de volgende onderdelen:

  • Een geldprijs van €1.500,-;
  • Extra: de winnaar (als solist) is uitgenodigd om (geheel betaald) op te treden tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Leiden Bio Science Park;
  • De naam van de winnaar wordt gegraveerd op de wisseltrofee, een uniek kristallen jazzbokaal, ontworpen door beeldend (glas)kunstenaar Siem van der Marel, van Royal Leerdam Crystal;
  • Een document met een verklaring van deelname/het bereiken van de finale.

De andere finalisten ontvangen een document met een verklaring van deelname/het bereiken van de finale.

 


Het bestuur van Leiden Jazz Award streeft ernaar dat alle deelnemers aan de finale in de loop van het jaar een of meerdere podiumplaatsen in de Leidse regio zal worden aangeboden. Het bestuur heeft ruime contacten met de podia in Leiden en omstreken. Deelname biedt dus perspectief op optredens en het opdoen van (meer) podiumervaring!