Biopartner-ABC hoofdsponsor Leiden Jazz Award

LJAlogo BiopartnerDe Stichting Leidse Jazz Geschiedenis is zeer verheugd te kunnen meedelen dat de Stichting Biopartner-ABC dit jaar als hoofdsponsor zal optreden van de Leiden Jazz Award, onze jaarlijkse wedstrijd voor jonge jazzmusici.
Biopartner continueert daarmee haar steun, die zij vorig jaar voor het eerst gaf, maar waar weinig bekendheid aan werd gegeven doordat de finale van de LJA2020 vanwege Covid19 niet doorging. Dankzij de sponsoring van Biopartner kunnen wij definitief doorgaan met de organisatie van een nieuwe editie, LJA 2021. De voorronden van de Biopartner-LJA2021 vinden plaats op 25 februari en 11 maart 2021, de finale op 11 april, alles in de Stadsgehoorzaal.
De winnaar van de LJA zal bovendien kunnen optreden op een van de ontmoetingsbijeenkomsten die Biopartner organiseert op het Leiden Bio Science Park.

Sponsor Biopartner-ABC is een stichting die zorgt voor bedrijfsruimte voor startende ondernemers in het Leiden Bio Science Park en deze starters faciliteiten en begeleiding biedt. Ook groeiende bedrijven op het Leiden Bio Science Park kunnen bij Biopartner terecht, terwijl regelmatig reeds zelfstandig gevestigde bedrijven en instellingen eveneens tijdelijk gebruik maken van haar mogelijkheden. Daarnaast bevordert zij de wisselwerking tussen bedrijven, wetenschappers en studenten rond het Bio Science Park via diverse activiteiten, waaronder ook op cultureel gebied.

Biopartner-ABC is feitelijk de opvolger van het Academisch Bedrijven Centrum, opgericht in 1984. Tegenwoordig heeft zij vier bedrijfsverzamelgebouwen tot haar beschikking, terwijl een vijfde in de loop van 2021 geopend zal worden. Biopartner is de grootste ‘incubator’ (kraamkamer of broedkast) van biomedische en biotechnologische bedrijvigheid in Nederland. Zij speelde van begin af aan een cruciale rol in de ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park. Zij is er de startmotor en de smeerolie van.
Biopartner staat voor de toekomst van Leiden. Mooi dat zij bijdraagt aan een toekomst voor jonge jazzmusici.